Constanța Timp Liber

Sunset Sea-mphony revine la Constanța. Concerte inedite cu acces gratuit pentru public

Pentru al cincilea an consecutiv, orchestra Bigg Dimm a’Band din Cluj va cânta la Constanța la ediția 2021 a „Sunset Sea-mphony“. Vor fi două concerte pe zi cu acces gratuit, în perioada 4 – 8 august, în două locații diferite din oraș.

Scris de 
 pe data 
3 august, 2021

Primul concert zilnic Sunset Sea-mphony va avea loc în Parcul Arheologic Constanța, între orele 19:00 și 20:00, cel de-al doilea fiind programat pe faleza Cazino Constanța, în zona grupului statuar „Pescarii”, între orele 21:00 și 22:00.

Din repertoriu vor face parte 73 de piese celebre de muzică simfonică precum și adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, șlagăre, hit-uri pop-rock, cântece cunoscute de muzică populară românească, melodii de pe coloana sonoră a unor filme și seriale celebre.

Ediție din acest an este „In Memoriam Răzvan Metea”, cel care a înființat și a condus timp de 10 ani orchestra Bigg Dimm a’Band trecând în neființă în urmă cu trei luni, la doar 43 de ani.

Dand-ul și-a propus să ofere publicului doar muzică de calitate, exclusiv prin interpretări „live” inedite, fără limite în ceea ce privește abordarea genurilor muzicale. Și la ediția din acest an, organizatorii „Sunset Sea-mphony” și Bigg Dimm a’Band propun publicului o premieră: evoluția orchestrei din Cluj va fi completată cu interpretare vocală, oferită de grupul pop-opera Ad Libitum Voices.

Înființat în 2012, grupul este format din Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța, doi tenori, un bariton și un bas, colaboratori ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Ad Libitum Voices” este, incontestabil, cel mai bun grup pop-opera din România, cunoscând consacrarea națională prin accederea în marea finală a emisiunii X-Factor – ediția din 2017 și prin concertul susținut în deschiderea semifinalei Eurovision România 2018.

Proiectul „Sunset Sea-mphony 2021” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Actualitate