Eveniment

„Sunt sacrificat și trimis la intervenție ca porcul la tăiere“. Polițiștii constănțeni se pregătesc de mitingul național

Într-un mesaj transmis de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Constanța, reprezentanții oamenilor legii spun că se simt umiliți și că s-au săturat de modul în care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) aplică „metoda cârpeala“ pentru a acoperi lipsurile din sitem.

Scris de 
 pe data 
22 martie, 2018

Sindicaliștii din Poliție sunt de părere că MAI își bate joc de polițiștii operativi, acuzând ministerul că doar 10-15% dintre aceștia au primit veste anti-înjunghiere.

Pentru ca umilirea să fie totală, s-au distribuit „în paritate” între urban și rural după care a venit și bombona de pe coliva acestui mare…. fâs: cine stabileste și hotaraste cine primeste și cine nu primește vesta? Călăii care subfinanțează sistemul de ordine și siguranță publică au creat și calăii care împart viața și moartea“, se arată în mesajul transmis de SNPPC Constanța.

Polițiștii constănțeni se pregătesc pentru mitingul național ce se va desfășura la București, sâmbătă, pe 24 martie. Sub sloganul „Jumătățile de măsură și cârpeala trebuie să înceteze!“, sindicaliștii îi transmit ministrului de interne Carmen Dan un set de întrebări prin care cer lămuriri pentru nemulțumirile pe care le au.

1. CARE SUNT CRITERIILE (daca ar putea exista asa ceva) ÎN BAZA CĂRORA UN POLIȚIST POATE FI SELECTAT PENTRU A PRIMI O VESTĂ ANTI-ÎNJUNGHIERE?

2. CARE SUNT CRITERIILE ÎN BAZA CĂRORA UN POLIȚIST ESTE SELECTAT PENTRU A NU PRIMI O VESTĂ ANTI-ÎNJUNGHIERE?

De asemenea, SNPPC evidențiază importanța vestei anti-înjunghiere pentru un polițist operativ.

POLITISTUL CARE NU ARE VESTĂ

Sunt sacrificat și trimis la intervenție ca porcul la tăiere, avand în vedere că NU am vesta. Concluzii: confort psihic diminuat, relație tensionată cu șefii și colegul care a primit vesta. Acest coleg va avea (cel mai probabil) pretenția ca celălalt coleg (care are vesta) să se expuna la un eventual „macel”.

Recomandarea SNPPC BT IPJ Constanța către toti polițiștii operativi este „să dea dovada de unitate, umanitate și loialitate reciprocă între ei: ORI PRIMIM TOȚI VESTE, ORI NICIUNUL.

 

Actualitate