Actualitate Lifestyle

Superstiții și tradiții de Crăciun. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de ghinioane și boală

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, dar înainte de toate, vine Ajunul Crăciunului, zi în care majoritatea românilor încă fac ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare. Iată, totuşi, câteva tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Ajunul Crăciunului.

Scris de 
 pe data 
23 decembrie, 2018

1. Mănâncă mere în Ajunul Crăciunului şi vei fi sănătos şi norocos tot anul care vine.

2. Dacă vrei să ai noroc tot anul viitor trebuie să mături pragul casei în Ajunul Crăciunului.

3. Tot în Ajun de Crăciun nu se dă nimic din casă şi nici nu se împrumută, pentru că, astfel, se crede că se dă norocul afară.

4. O altă superstiţie spune că este obligatoriu să dăruieşti de Crăciun, altfel nu vei avea parte de prosperitate.

5. Aduce ghinion să porţi pantofi noi de Crăciun.

6. Un alt obicei de Crăciun este pâinea aşezată sub masă pentru noroc, iar sub faţa de masă se pune pleavă de grâu, pentru belşug.

7. Tot legat de noroc, se spune că prima persoană care intră în casă în seara de Ajun trebuie să fie un bărbat. Dacă pragul casei este trecut de o femeie, se spune că vei avea parte de ghinion.

8. Dacă vrei să te păzeşti de farmece şi rele, trebuie sa pui în cele patru colturi ale mesei usturoi şi seminţe de mac.

9. Tot în Ajunul Crăciunului nu trebuie să lasi pe nimeni să-ţi închidă uşa, pentru că îţi poate alunga tot norocul din casa.

10. În dimineaţa de Crăciun este bine să pui în apa cu care te speli un obiect de argint şi o nucă, pentru a avea parte de bani şi sănătate.

Actualitate