Educaţie

Surprize, surprize în cancelarii. Profesori cu 20 de ani vechime, mai puțini bani la leafă

Cadrele didactice au primit zilele acestea fluturașii de salariu pentru luna ianuarie, prima lună de la implementarea revoluției fiscale a guvernului PSD.

Scris de 
 pe data 
13 februarie, 2018

Reacțiile au fost împărțite în cancelarii, fiind profesori care au primit mai mulți bani, alții mai puțin. Cele mai mari creșteri, de aproximativ 100 lei, au fost la cadrele didactice debutante, în timp ce profesori cu 15 ani vechime au constat că leafa li s-a redus cu sume cuprinse între 30 și 60 de lei. Însă, în niciun caz, nimeni nu a văzut majorările salariale de 25% promise de guvernanți.

Ne așteptam să simțim o creștere mai consistentă la salariu, mai ales că s-a vorbit despre o majorare cu 25%. Însă, am colege care au primit cu 50 de lei mai puțin, altele cu 30 de lei. Alții, mai ales cadrele didactice debutante, vor avea salarii mai mari cu 100 lei. În orice caz, lumea este dezamăgită”, ne-a declarat Monica B., profesor de geografie la o școală din municipiul Constanța.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunțase deja că salariile profesorilor vor crește pe hârtie cu 25%, iar netul cu doar 4%.

In ceea ce priveste aceasta salarizare, de la 1 ianuarie vor creste toate salariile pe brut cu 25%. In ceea ce priveste educatia si sanatatea, din martie vor mai avea cresteri, la educatie inca 20%, iar sanatatea urca direct in grila pana in 2022…. Vorbim despre brut. Pe net salariatii din educatie vor avea o crestere de 4% de la 1 ian, iar de la 1 martie vor avea o crestere, cumulata cu prima de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net„, a declarat ministrul Muncii.

 

Actualitate