Eveniment

Sute de analfabeți conduc cu acte în regulă pe străzile României. 5.000 de euro șpagă pentru un permis

Întreaga rețea a fost deconspirată în urma unor accidente rutiere în care au fost implicați mai mulți analfabeți. La audieri, polițiștii din alte județe au observat că unii şoferi din Bolintin, județul Giurgiu, nu știu să scrie și să citească.

Scris de 
 pe data 
12 aprilie, 2019

Ca urmare a accidentelor cauzate de analfabeți la volan, Parchetul Tribunalului Giurgiu a deschis mai multe dosare penale, care trenează de mai bine de doi ani.

Potrivit informațiilor Digi24, un analfabet din Bolintin Vale ar fi dat șpagă în jur de 5.000 de euro pentru a obține permisul de conducere ilegal.

Din rețeaua care dădea permise analfabeților ar face parte polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu și doi instructori care îi ajutau pe cei care dădeau șpagă să treacă examenul.

Rețeaua care intermediază permise analfabeţilor ar exista de mai bine de cinci ani. Ea ar fi alcătuită din doi instructori auto, care fac legătura clienților cu polițiștii de la Serviciul Permise Giurgiu. Șpaga se împarte între aceștia. Veriga importantă în rețea este polițistul din sală, unde se dă proba scrisă.

Un intermediar al acestei rețele a povestit pentru Digi24 că analfabeții erau băgați în sală la sfârșit. Polițistul trecea prin dreptul calculatorului candidatului, citea întrebarea, după care îi arăta din spate, pe degete, care e răspunsul corect. Poliția din Bolintin a refuzat să vorbeasc cu echipa Digi24.

Articol complet AICI.

 

Actualitate