Deși pe toate plajele a fost arborat steagul roșu fiind interzisă scăldarea în apa mării, Iliuță Gabriel Melniciuc a intrat cu mai mulți amici în apă.

Din cauza valurilor mari și a curenților puternici, tânărul nu a mai putut ieși la mal. Salvamarii au fost cei care au intrat după el și l-au scos la mal, însă era prea târziu. Imediat a sosit la fața locului și un echipaj SMURD, însă toate manevrele de resuscitare au fost în zadar. A fost declarat decesul tânărului.

Potrivit apropiaților, Iliuță Gabriel Melniciuc era unui dintre cei mai buni studenți al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. De asemenea, tânărul era și unul dintre liderii organizației studențești AIESEC.

Părinții lui Gabriel sunt profesori universitari la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stănilloae din Iași.

 

Părintele Calistrat, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți duhovnici, a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Astăzi 9 August, Iliuță Gabriel Melniciuc, fiu duhovnicesc, student la F.A. în Iași, a zburat la Cer, în urma unui stop cardio- respirator, fiind găsit în apele Mării Negre în stațiunea Olimp.

– Cu toată străduință medicilor de prim ajutor al serviciului SMURD- salvamar, la vârsta de 20 ani, viața nu s-a mai întors în trup, iar sufletul lui tânăr a zburat la Cer, spre Dumnezeu.

– Condolianțe familiei Pr. Melniciuc Ilie și pzvt. Nicoleta, ambii profesori la facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.
– Veșnica lui pomenire !

– Odihnă veșnică în mila Preasfintei Treimi și a luminii veșnice în Duhului Sfânt.

– Chipul Slavei Tale sunt, deși port rănile păcatelor, eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule și mă mântuiește.(Psalmii).

– Regrete sincere din partea părinților slujitori, de la mănăstirile Bujoreni și Vlădiceni, care l-au cunoscut pe studentul Iliuță Gabriel Melniciuc.

– SINCERE CONDOLIANȚE !!!”

 

(Visited 13.453 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.