Educaţie

Te gândești să îți înscrii copilul la o școală privată? Învățământ în limba engleză, materii la alegere și taxe de mii de euro

Dacă vă gândiți să vă înscrieți copilul la o școală, o grădiniță sau un liceu privat este ideal să elaborați o analiză a avantajelor și a dezavantajelor unei astfel de alegeri. 

Scris de 
 pe data 
24 aprilie, 2018

În primul rând, trebuie să țineți cont de avantajele unei astfel de educații ce oferă copilului o perspectivă mult mai largă și o pregătire mult peste media școlilor de stat.

Indiferent de domeniul în care copilul vrea să se dezvolte, la o școală privată există opțiunea alegerii materiilor de studiu, astfel încât elevul să se poată pregăti real pentru ceea ce îl interesează.

Provocarea este reprezentată de personalizarea programului academic. Încurajăm pregătirea fiecărui elev în funcție de interesele sau nevoile sale. Lista materiilor studiate poate fi copleșitoare, însă putem armoniza pregătirea astfel încât să fie strict pentru domeniul fiecăruia de interes”, a declarat pentru Constanța de Azi Anda Necula, reprezentant al Cambridge School of Constanța.

Un alt avantaj este predarea exclusivă în limba engleză ce oferă elevilor acces ușor la învățământul superior din străinătate. Totuși, dacă vă doriți să vă înscrieți copilul la o astfel de școală unde să poată studia în limba română, Cambridge School of Constanța oferă,  începând cu anul școlar 2018-2019, și această opțiune.

Ne-am aliniat cu dorințele părinților care ne-au cerut asta, își doresc serviciile noastre și am răspuns afirmativ cererii lor, de aceea avem și ramura în limba română”, a completat Anda.

De asemenea, părinții care aleg să își înscrie copiii la o școală privată îi pot încredința liniștiți personalului, întrucât clasele sunt formate din puțini elevi  și atunci fiecare este monitorizat foarte bine, atât din punct de vedere al gradului de cunoștințe, cât și din punct de  vedere al securității, școala punând la dispoziție doritorilor transport către casă și către școală.

Un alt lucru de pus pe lista avantajelor este acela că, vă puteți înscrie copilul la o astfel de școală încă de la grădiniță, urmând ca el să parcurgă toată perioada preșcolară și școlară în același colectiv.

Cambridge School of Constanța oferă învățământ de top pentru toate nivelurile de învățământ: preșcolar (2-5 ani), primar, gimnazial și liceal”, a completat Anda Nicola.

Admiterea la o școală privată este, de asemenea un procedeu simplu, nefiind foarte formală, deși se desfășoară într-un cadru oficial, pentru a oferi elevului confort. În principal admierea constă într-un interviu realizat cu reprezentanții instituției și în testul de limbă engleză ce atestă cunoștințele elevului.

Nu avem un nivel strict în ceea ce privește admiterea. Se dă un examen pentru a afla exact care este nivelul de limbă engleză și, bineînțeles, dacă elevul provine de la o școală internațională sau de la o școală de stat, să înțelegem exact care este backgroundul fiecărui elev care va veni la noi la școală”, a povestit Anda.

Școala Cambridge se bucură de dublă acreditare, atât din partea Ministerului Educației Naționale, cât și din partea University of Cambridge, având o experiență de 16 ani în acest domeniu de activitate.

Un alt avantaj al acestei școli este acela că este acreditată să susțină teste de atestare a nivelului limbii engleze pe care le pot da atât elevi ai instituției, cât și elevi care studiază la alte școli. Majoritatea testelor scot în evidență gradul de învățare al limbii engleze (IELTS, CAE, CPE, FCE), dar există și teste create special pentru elevii care doresc să studieze medicina, economia sau alte discipline în străinătate și au nevoie de cunoștințe în limbaj specializat (IMAT, BEC, ILEC sau ICFE).

Lista avantajelor este vastă și ar putea continua la nesfârșit, adăugând faptul că școala funcționează pe ideea de multiculturalism, lucru foarte important în dezvoltarea elevilor, însă există, desigur, și dezavantaje, cele mai multe fiind de natură materială, întrucât costurile pentru un an de școală depășesc 3.000 de euro.

Taxele de școlarizare diferă în funcție de specializare, mai ales că, elevii pot alege, din acest an, o curriculă în limba română. Desigur taxele diferă și în funcție de facilități, în funcție de transport, dacă mănâncă la restaurantul școlii. Taxele pornesc de la 3.000 de euro pe an și cresc în funcție de ceea ce își doresc elevii și părinții” a încheiat Anda Nicola.

O simplă analiză relevă zeci de avantaje ale învățământului privat, în defavoarea celui de stat, însă nu mulți își permit o astfel de educație, chiar dacă ea stabilește cu adevărat un viitor însorit pentru copii, deschizându-le poți și încredințându-i că și ei pot ajunge oameni cu greutate în acel domeniu pe care doresc să-l practice.

 

Actualitate