Actualitate

Telekom dispare din România și negociază împărțirea! Abonații vor fi preluați de Orange și RCS

Grupul Telekom ia în calcul retragerea din România, iar în prezent au loc negocieri pentru împărțirea sa.

Scris de 
 pe data 
22 mai, 2019

O anchetă a Gazeta Sporturilor dezvăluie că abonații și drepturile TV vor fi preluați de Orange și RCS-RDS. Mai precis, francezii se vor alege cu partea de telefonie mobilă, iar RDS cu bucata din Telekom care ține de televiziune.

Plecarea Telekom din țara noastră se traduce prin schimbări radicale pe piața televiziunilor de sport. Mai precis, va rămâne un singur post de sport, al RCS-RDS, care va transmite partidele din Liga 1, potrivit surselor care descriu scenariul transformărilor spectaculoase din media.

Nu e clar, deocamdată, dacă televiziunea unică se va numi DigiSport sau altfel.

În spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, avocatul Adrian Tomșa, un avocat din Cluj ce deține Look TV, și Orlando Nicoară, administratorul eAD, societatea care tocmai a preluat de la Liga Profesionistă drepturile TV pentru campionatul românesc. Postul va transmite competițiile care se văd în prezent în România, inclusiv Liga 1.

În ceea ce privește serviciul de telefonie, în 2018, numărul clienților Telekom (fostul Cosmote) ajungea la 4,6 milioane de utilizatori.

Telekom a intrat pe piața din România în 2014. În 2011, compania germană a cumpărat pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care deținea la acel moment Cosmote și Romtelecom.

 

Actualitate