Umor

Teodosie, aducătorul de ploaie: „Dumnezeu face ce-L rog eu. Mă voi ruga pentru sănătatea lui Putin“

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
18 iulie, 2022

După ce a demonstrat puterea pe care o au rugăciunile sale către Tatăl Ceresc, acestea aducând nu doar o ploaie peste județul Constanța, ci adevărate vijelii și, ulterior, trei curcubeie, Teodosie al Tomisului spune că ceea ce s-a întâmplat a fost doar un exercițiu.

Adevăratele rugăciuni abia acum urmează. Ceea ce ați văzut a fost, așa, un mic exercițiu. Este, oarecum, trist că a fost nevoie de treaba asta cu ploaia ca să vă dați seama de cine ascultă, de fapt, Dumnezeu. Păi la cine credeți că m-am rugat ca sărăcia să nu se atingă vreodată de mine? La cine credeți că m-am rugat să nu petrec nici măcar o secundă la închisoare, indiferent de ceea ce fac și cum fac? S-a făcut voia mea? S-a făcut!“, a spus ierarhul în cadrul unei emisiuni radio, în timp ce preotul Euglen Tănăsescu încerca să-l țină treaz. „Sper că acum este clar pentru toată lumea. Acestea fiind spuse, voi da startul unei campanii în care ne vom ruga pentru sănătatea preacinstitului și preaslăvitului ctitor de biserici Vladimir Putin!“

De asemenea, Teodosie a mai declarat că îl provoacă la un duel de rugăciuni pe Papa Francisc, care spunea că Dumnezeu plânge pentru victimele războiului din Ucraina. „Dacă e atât de bazat și știe el mai bine ce face Dumnezeu, atunci îl provoc la un duel, să vedem cine de cine ascultă în toată schema asta“, a susținut Teodosie. „Îl voi umili și apoi îl pun să-mi țină trena în timp ce voi defila prin oraș în fața tuturor săracilor veniți să mă admire!“.

Actualitate