ÎPS Teodosie susţine că preşedintele rus este prezentat, pe nedrept, ca fiind un răufăcător. „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim.

În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, a declarat arhiepiscopul Teodosie, în emisiunea „Dialog duhovnicesc”, de joi, 3 februarie, la Radio Dobrogea.

Contactat de Adevărul, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că „așa cum deja se ştie, arhiepiscopul Teodosie obişnuieşte să se pronunţe sui generis inclusiv pe unele teme extrabisericeşti.

În virtutea autonomiei eparhiale pe care alege să o folosească uneori în mod original, are desigur dreptul să se exprime public pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. BOR comunică public în plan decizional şi pe teme fundamentale doar prin Sfântul Sinod şi prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh”.

Declaraţiile lui Teodosie au fost distribuită pe Facebook de susținători AUR.

.

(Visited 1.009 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.