Actualitate

Teodosie se întoarce la catedră pe ușa din dos a Universității „Ovidius”

IPS Teodosie revine ca profesor titular în cadrul Universității Ovidius deși 48 din 50 de colegi i-au spus că nu îl mai vor acolo.

Scris de 
 pe data 
20 ianuarie, 2023

Universitatea „Ovidius” a decis în anul 2021 să nu îi mai prelungească lui Teodosie activitatea ca titular în cadrul Facultății de Litere și Teologie, invocând cadrul legislativ în condițiile în care înaltul ierarh ieșise la pensie. Decizia Senatului universitar a fost luată cu 48 de voturi pentru și doar două abțineri, însă IPS Teodosie a concluzionat că i s-a făcut o nedreptate și a atacat în instanță hotărârea.

“Încă o dată s-a dovedit că Justiţia poate fi justă pentru că nu doar avocaţii, ci judecătorii au avut discernământ şi au judecat firesc. Eu după ce am primit această sancţiune a spune să nu mai predau pentru că pentru un ierarh care e profesor predarea este esenţială, eu port grijă de toţi din Arhiepiscopie, şi mai ales de dascălii şi studenţii din Facultatea de Teologie, să fiu împiedicat să îmi exercit această misiune a fost ceva nefiresc”, a declarat ÎPS Teodosie în cadrul unei emisiuni radio.

El a precizat că s-a consultat cu specialişti din Ministerul Educaţiei în această privinţă.

„Sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular, aşa mi s-a transmis, iar domnul avocat m-a sunat: gata, de acum sunteţi titular. În primul an am predat fără nicio plată, nici măcar plata cu ora, doar la doctorat. Un alt abuz, nu am fost admis nici la plata cu ora”, a transmis Teodosie.

Actualitate