Oameni înverșunați care iau apărarea câinilor comunitari și consideră că prezența lor pe stradă este una cât se poate de firească, alții care reclamă faptul că maidanezii s-au înmulțit foarte mult și devin agresivi și atacă.

Cert este că din această polemică, indiferent cum am privi lucrurile, orașul și constănțenii nu au cum să iasă câștigători. Indiferent de cum ai pune problema, Constanța arată mari slăbiciuni și lipsuri în gestionarea acestei probleme.

Mai mulți cititori, ne-au trimis în această dimineață fotografii de pe strada Ștefan cel Mare, zona pietonală. Pe pavelele umede, de-o parte și de alta a promenadei, rahatul de câine era întins peste tot. O imagine care arată în ce hal a ajuns acest oraș.

„Strada Ștefan cel Mare, ora 8. Îți vine să vomiți, ți se întoarce stomacul pe dos. Așa este în fiecare dimineață. Rahatul de câine este întins peste tot. Probabil că au fost măturătorii stradali care l-au întins. Pe așa-zișii iubitori de câini îi întreb: Așa trebuie să arate un oraș civilizat? Călcând în rahat de câine, fiind atacați în parcuri, printre blocuri? Locul câinilor nu este pe stradă”, ne-a transmis Ana.

Din păcate, aceeași situație este întâlnită în mai toate zonele din oraș. Mizeria de pe trotuare, de pe străzi, constănțenii o cară pe picioare în casele lor, în mașini. Și nu este normal. Nu este vina acestor câini, ci a constănțenilor care nu strâng după propriile animale, a autorităților pentru că nu îi amendează pe aceștia și nu adună câinii maidanezi de pe străzi, a cetățenilor care cred că adunând haite în jurul blocurilor fac un bine acestor biete animale.

 

(Visited 305 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.