Eveniment

Toți polițiștii vor fi supuși unor noi teste psihologice personalizate. Cine nu trece, afară din Poliție

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a găsit o nouă modalitate de testare psihologică a polițiștilor, în baza unei fişe de semnalare prin care psihologul poate să-şi adapteze testele atunci când efectuează examinarea acelei persoane.

Scris de 
 pe data 
17 februarie, 2018

„Este un moment de start, spun eu. Tocmai de aceea, am cerut noii conduceri a Poliţiei Române să facă acea analiză, acea diagnoză, pentru că sunt extrem de interesată să identificăm toate vulnerabilităţile. Este important să şi găsim soluţiile. Această diagnoză, aşa cum ştiţi, trebuie urmată de un plan de măsuri cu termene asumate, pentru că este evident că Poliţia Română trebuie să se reformeze”, a spus ministrul Carmen Dan, într-o emisiune la Antena 3.

În ceea ce priveşte noul mecanism de testare psihologică, ministrul de Interne a apreciat că în baza unei fişe de semnalare, psihologul îşi poate atinge obiectivul de a indica angajaţii cu probleme.

„Mai mult decât atât, trebuie identificate mecanisme, şi în acest moment este identificat un mecanism nou de testare psihologică în baza unei fişe de semnalare. Este de neînţeles pentru mine de ce nu a existat această cunoaştere anterioară a angajaţilor ministerului, care să fie pusă la dispoziţia psihologului pentru ca acesta, în funcţie de acele vulnerabilităţi indicate în fişa de semnalare, să-şi adapteze bateriile de teste atunci când face testarea psihologică. Şi acest mecanism începe să funcţioneze de-abia de acum. Mi se pare că acea testare psihologică (vechea testare, n.r.), fără a avea o asociere cu această fişă de semnalare, nu-şi atingea obiectivul, nu era îndeajuns de relevantă încât să ne indice unde sunt angajaţi problemă şi ce trebuie să dispunem ca măsuri pentru a nu ajunge în situaţii de genul acesta”, a arătat Carmen Dan.

Ministrul a mai anunțat că speră ca în termen cât mai scurt toți polițiștii să fie evaluați psihologic după nolul sistem, arătând că cei care nu vor reuși să treacă această testare nu vor mai putea rămâne în Poliție.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate