Soarele strălucitor de mai luminează frunțile brodate cu sudoarea muncii a zeci de îndârjiți lucrători de la Spații Verzi.

Minunata Constanța este sub asaltul harnicilor slujbași, care au pornit o aprigă luptă cu buruienile înalte și viguroase, ce au pus stăpânire pe oraș.

Un temerar detașament de agili asistați social, înzestrați cu o tehnică de geniu de mare randament, culcă la pământ iarba printr-o iscusită mișcare de coasă. Înaltele inovații inginerești le permit minunaților noștri lucrători să se bazeze cu mare încredere pe ustensilele mecanizate.

Sub supravegherea unor ingineri de mare calificare din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, lucrătorii se împrăștie ca furnicile pe nețărmuitul câmp al muncii.

Sursa foto: Facebook / Primăria Constanța

Bătălia cu buruienile cunoaște cea mai mare intesitate în parcuri și pe marile artere ale strălucitului nostru municipiu. Una după alta, lanurile generoase de iarbă cad la pământ sub forța lucrătorilor, care își înnobilează tinerețea cu această cutezătoare operă care poartă zeci și sute de semnături muncitorești.

Pe măsură ce iarba crește, sunt puse la o tot mai mare încercare cutezanța, bărbăția, îndârjirea, voința de neînfrânt a omului cu coasa.

În urma lor, căpițele înalte de iarbă rămân neclintite, dovadă a iscusinței și priceperii tinerilor noștri muncitori. Pe bulevarde, parcuri, grămezile uriașă de iarbă cosită amintesc de ogoarele patriei, de satul românesc, într-un idilic cadru arhaic.

Fân de la malul mării. Foto: Constanta de Azi

Tovarășul primar Decebal Făgădău aprobă părintește din cap, bucurat de producția uriașă de fân la hectar. Copii cu părul bălai, cu chipurile luminate de bucurie, se scaldă în marea de fân cosit ce așteaptă, probabil, întoarcerea cirezilor de vite de la păscut.

Luminate minți inginerești propun ca din următorul an, Primăria Constanța să semene în parcuri și spații verzi, culturi de grâu, orz și orzoiacă, unde producția la hectar este mult mai mare, contribuind astfel la îndeplinirea planului. Astfel, auriții și uriașii baloți de paie ar putea străjui ca niște bravi ostași străzile orașului.

Foto: Constanta de Azi

 

(Visited 140 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.