Inițial s-a presupus că cei doi copii s-ar fi intoxicat de la strugurii tratați pe care i-au mâncat, însă medicii cred că este puțin probabil și suspectează intoxicația cu o substanță mult mai puternică. În acest caz tragic s-ar putea face lumină marți, când sunt așteptate rezultatele mai multor analize, informează  Digi24.

Cei doi frați din localitatea Coarnele Caprei, unul de de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, au murit la un interval de câteva ore. Unul a fost resuscitat acasă, fără să poată fi salvat, iar celălalt a fost transportat la spital, însă acolo a murit și el.

Sâmbătă, echipajul de pe elicopterul SMURD a intervenit în urma unui apel la 112 pentru a încerca să salveze un copil de un an şi jumătate care nu mai respira. După ce au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, copilul nu a răspuns manevrelor astfel că s-a constatat decesul acestuia.

La faţa locului, echipajul de prim ajutor a tratat un alt băiat, de 3 ani, frate cu copilul care murise, care prezenta somnolenţă, confuzie şi care a fost transportat la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”, Lucian Cernahoschi, a precizat că și copilul în vârstă de 3 ani s-a stins din viață la spital în ciuda eforturilor medicilor.

Medicii au suspectat atunci o intoxicaţie cu pesticide, mai ales după ce mama a declarat că le-ar fi dat copiilor struguri.

(Visited 247 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.