Străzile ce vor deveni cu sens unic sunt încadrate în perimetrul bulevardul Mamaia – strada Ion Rațiu – bulevardul Tomis – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – strada Soveja.

Modificările vor fi implementate începând cu data de 5 mai.

„Măsura a fost luată atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât și pentru eliminarea deficiențelor constatate. Realitatea din teren ne arată că aceste străzi cu sens dublu au devenit greu circulabile din cauza numărului mare de autovehiculele ce staționează pe partea carosabilă și care îngreunează traficul în ambele sensuri sau chiar blochează circulația atunci când este necesară intervenția unor mașini autospeciale.“, se arată în anunțul publicat pe site-ul Primăriei Constanța.

Anunțul a stârnit o serie de reacții negative din partea constănțenilor, care se arată nemulțumiți de noile modificări, mai ales după ce, la începutul acestei luni, alte șase străzi au devenit cu sens unic.

Șoferii susțin că aceste modificări nu fac altceva decât să îngreuneze și mai mult circulația rutieră, forțându-i să meargă pe rute ocolitoare, dublându-se astfel timpul pe care îl petrec în trafic.

Redăm câteva dintre comentariile apărute pe pagina de Facebook a Primăriei:

„Factorii de conducere folosesc mijloace aeriene pana la munca si inapoi? Altfel nu se explică necunoașterea realitatii din teren. Distante pe care in trecut le parcurgeam in 10-15 min, acum le parcurgem in 50-60 de minute. Cu doi copii dupa mine, unul in brate si altul de mana, va garantez ca parcurg mai repede 1, 5 km – 2 km dus pana la cresa si gradinita fata de o masina. Dar asta nu va intereseaza, cum nu va pasa de niciun comentariu pertinent de aici.“, a transmis o șoferiță.

„Sigur acest plan este făcut de cineva care sta doar în birou… Străzile cu sens unic reprezintă o soluție buna, dar atunci când au o logica, iar semafoarele sa fie sincronizate, eventual niște senzori în asfalt ceva mai din timpul nostru…“, se arată într-un alt comentariu.

„Chiar e cineva care iese pe teren, sau da cu banul in birou? Avem 3 strazi paralele care ies intr-o artera principala nu prea mare… Petru Vulcan iese in Mircea, Ion Ratiu iese in Mircea si acum str Fagetului iese in primaverii.. S-a facut un labirint acolo ca doar de iesit ai cai.. de intrare in cartier doar ocolind jumatate de oras sau prin stramtoarea Crisana. Intreb si eu pe dumnezeii acestia ai orasului.. cum ajungi din Tomis III pana pe Pictor Ion Andreescu cu taxiul in perimetrul dintre Ion Ratiu si Petru Vulcan?“

„As dori sa stiu si eu cum naiba ajung sa-mi las copilul la gradinita pe Docherilor????????? Vin dinspre Trocadero. Poprului si Ratiu sens unic, de pe Tomis nu am cum sa intru, singura varianta ramanea aleea aceea si intram pe Docherilor… Sunteți imbecili! Nu pot sa cred ceea ce o sa spun: Fagadau avea mai multa minte decat Chitac!“.

(Visited 883 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.