Eveniment

Trei bugetari condamnaţi penal și destituiți au obținut posturi în alte instituţii publice

Mai multe persoane care au avut în trecut funcţii în sistemul bugetar, dar au fost condamnaţi penal, rămânând ulterior fără locuri de muncă, şi-au găsit slujbe tot la stat, scrie adevarul.ro

Scris de 
 pe data 
23 ianuarie, 2019

Marius Milea, fost ofiţer la Poliţia Rutieră Vrancea, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost prins în timp primea mită de la un “procuror sub acoperire” care depăşise viteza legală pe E 85. Deşi a dorit să fie reabilitat în justiţie, fără succes, acesta şi-a găsit post la Poliţia Locală, instituţie subordonată Primăriei Focşani. Milea este acum jurist şi purtător de cuvânt al instituţiei.

Fostul director al Casei Judeţene de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci, a fost condamnat în 2017 la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru luare de mită, după ce în calitatea pe care o avea a primit de la o persoană din conducerea unui spital 3.000 de euro şi 3.500 de lei să favorizeze acel spital.

Monica Paula Gogu, fost ofiţer de poliţie, a fost condamnată în octombrie 2018 la doi ani şi zece luni de închisoare, cu suspendare. În anul 2015, Paula Monica Gogu era subinspector la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea. A urcat băută la volan, în maşina fiind alţi doi colegi, şi a intrat cu un SUV BMW în staţia de autobuz din zona Dogan, municipiul Focşani, accidentând o femeie. Din această lună, fosta poliţistă s-a angajat la sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Focşani, pe postul de specialist în managementul clienţilor de distribuţie.

Sursa si articol complet, pe adevarul.ro

 

Actualitate