Vineri, 18 octombrie, de la ora 17:30, rulează thriller-ul de science-fiction ”Gemini Man”, film regizat de Ang Lee. Will Smith îl interpretează pe Henry Brogan, un asasin de elită care devine brusc la rândul lui ținta unui agent operativ tânăr și cu abilități speciale, care îi permit să fie mereu cu un pas înaintea lui Henry. Filmul e realizat cu o tehnologie nouă – HFR (High Frame Rate) și produs de Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg și Don Granger. Alături de Will Smith îi vom vedea pe Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen și Benedict Wong.

De la ora 20:00, cea mai recentă producție Disney pentru marile ecrane, ”Maleficent: Mistress of Evil/Maleficent: Suverana Răului”, un film de aventuri fantastic, spune o nouă poveste, aprofundând relația dintre Aurora și nașa ei, dar și pe cea dintre Regatul Moors și vecinii săi. Regizorul Joachim Rønning, un mare fan al filmului, a fost atras mai ales de personalitatea complexă a răutăcioasei Maleficent. În distribuție: Juno Temple, Ed Skrein, Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer.

Sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12:00 și de la ora 20:00, spectatorii au ocazia să se reîntâlnească cu „Suverana Răului” în ” Maleficient: Mistress of Evil.

Începând cu ora 18:00, cinefilii sunt invitați la premiera lungmetrajului documentar „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, scris și regizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan.

Filmul, al cărui motto este „Acasă nu e decât distanța dintre unde ești și unde visezi să fii”, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Lungmetrajul documentar propune o interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa secolului XXI. „Emigrant Blues” este construit ca un road movie atipic, un fel de ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agențiilor de turism.

În film apar Alexandru Dorobanțu, Florin Gigoiu, Cătălin Lucian Danciu, Daniela Nicoleta Danciu, Andra Yvonne Suciu, Andrea Lavu Precob, Ioan Gheorghe Bârsan Popa și Adrian Bârsan Popa.

Montajul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole” este semnat de Dragoș Apetri și Cătălin Cristuțiu, imaginea, de Laurențiu Răducanu și George Chiper-Lillemark, iar sunetul, de Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu.

Producător executiv este Livia Rădulescu, producător este Radu Stancu, iar producător delegat, Ioana Lascăr.

Filmul de animaţie „Yeti – Omul Zăpezilor/ Abominable” deschide seria proiecțiilor de duminică. Pelicula va putea fi vizionată, începând cu ora 12:00. Filmul regizat de Tim Johnson şi Todd Wilderman spune povestea lui Yeti, Omul Zăpezilor, rătăcit în lumea noastră care trebuie să se întoarcă la familia lui, iar pentru asta are nevoie de ajutor. Din distribuție fac parte: Albert Tsai, Chloe Bennet, Sarah Paulson și Eddie Izzard.

În ultima zi de weekend, de la ora 17:30, spectatorii au șansa să-l vadă pe Antonio Banderas în „Dolor y gloria / Durere și glorie”. În regia lui Pedro Almodovar, filmul vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire. „Durere şi glorie” pune accent pe actul creator, pe dificultatea separării lui de viaţa autorului. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.

Dana Rogoz, Mădălina Craiu și Răzvan Vasilescu sunt protagoniștii filmului „MO”, regizat de Radu Dragomir, care va fi prezentat publicului, de la ora 20:00. Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

Producția aduce în discuție un subiect prea rar abordat în spațiul public din România: abuzul de putere, cât și abuzul sexual sunt prezentate foarte de aproape într-o lume în care tinerele femei ajung să fie victime sigure, iar lipsa de solidaritate între ele le lasă singure în relația cu prădătorul și în experiența traumatică.

Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, „Mo” a fost selectat în competiția oficială de la Sarajevo iar în România a rulat în avanpremieră la TIFF. Pelicula a fost primită cu căldură atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate.

Informațiile legate de programul de vânzare al biletelor sunt disponibile pe site-ul oficial www.cmeptjc.ro, pe pagina de Facebook sau direct la casieria centrului, din bulvardul Ferdinand, nr.56 (fostul Cinema Republica).

 

(Visited 189 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.