Magistraţii îşi arată susţinerea faţă de procurorul general, Augustin Lazăr şi faţă de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe lângă cei 181 de procurori si judecători, mai sunt 29 de auditori din Justiție care își exprimă nemulțumirea și îngrijorarea față de afirmațiile recente ale ministrului Justiției, legate de faptul că Tudorel Toader a spus că ministerul Public se îndepărtează de la rolul său constituțional.

Reamintim că Tudorel Toader a făcut, luni dimineață, noi precizări cu privire la evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, anunțată în urmă cu două zile. Ministrul Justiției a spus că decizia de evaluarea nu a venit din senin și nici circumstanțial.

Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procuroului general n-am luat-o, n-a venit nici din senin, nici circumstanțial. Eu am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituțional pe care îl are. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus Toader, luni dimineață.

Rugat să dea un exemplu, ministrul Justiției s-a mulțumit să spună doar că „criteriile sunt cele din lege”.

Voi face evaluarea în maxim 30 de zile, voi prezenta public rezultate. Nu aș spune acum că vor fi pozitive sau negative. Ca și în precedent, voi face o radiografie a activității manageriale desfășurată de către procurorul general și voi trage o concluzie”, a adăugat Tudorel Toader.

 

(Visited 105 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.