Într-o postare pe Facebook, Toader menționează OUG-rile referitoare la amnistie și grațiere, de modificare a codurilor penale și cea referitoare la completurile de cinci.

Este prima dată când fostul ministru al justiției susține că motivul pentru care a fost schimbat din funcție ar fi fost opoziția sa la adoptarea unor OUG-uri care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea și pe alți lideri PSD de problemele în justiție.

Doar pentru cei ce vor să vadă/știe adevărul! În principal, pentru că am refuzat : 1. OUG privind amnistia si grațierea; 2. OUG pentru modificarea Codului penal; 3. OUG pentru modificarea Codului de procedură penală; 4. OUG pentru contestarea hotărârilor pronunțate de către ICCJ în completele de 5 judecători, …am fost revocat din Guvern!”, a scris el pe Facebook.

Anterior, într-o postare Toader a precizat că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia și grațierea, susținând totodată că a refuzat o ordonanță pe această temă „împotriva tuturor presiunilor care au existat”.

În luna ianuarie, Tudorel Toader anunța, după cdecizia CCR pe completurile de 5, că Guvernul va da “în cel mai scurt timp posibil” o Ordonanță de Urgență în baza căreia cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite să poată face recurs în anulare.

Amintim că, pe 17 aprilie, conducerea PSD a votat pentru revocarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al juustiției și înlocuirea cu deputatul Eugen Nicolicea. Pe 18 aprilie, Toader și-a dat demisia. Nicolicea a fost însă respins de președintele Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la momentul respectiv, că motivul nemulțumirilor PSD este ”blocarea unor acte normative” despre care ”s-a vorbit mult în spațiul public”.

Dăncilă a mai spus atunci că, pentru ca Guvernul să adopte acte, ele trebuie să fie elaborate. „Nu au fost”, a spus ea, referindu-se la controversatele ordonanțe de urgentă pe care Tudorel Toader nu le-a propus guvernului, deși au fost cerute de PSD.

 

(Visited 317 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.