Actualitate

Tudorel Toader: Declanșez procedura de demitere a șefului DNA

Ministrul justiției, Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare din funcției a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Scris de 
 pe data 
22 februarie, 2018

După un discurs de aproape o oră și jumătate, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis începerea procedurii de demitere din funcție a actualului șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Această decizie a venit ca urmare a prezentării unui raport de evaluare în 20 de puncte (36 de pagini) în care ia în calcul mai multe aspecte: decizii ale CCR, ale inspecției judiciare, afirmații ale procurorului general, generarea unor situații fără precedent.

După parcurgerea celor 20 de puncte ale raportului, ministrul a concluzionat:

„Pentru aceste acte şi fapte de netolerat, în temeiul art 54, alin. (4), coroborat cu 51, alin 2, legea 303 din 2004, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.”

De-a lungul pledoariei, Tudorel Toader, a spus în repetate rânduri că momentul prezent nu este o conferință de presă, ci o prezentare a unui raport cu privire la actualul șef DNA, urmând ca, după publicare raportului pe site-ul ministerului, să organizeze o conferință de presă în care va lămuri jurnaliștii cu privire la anumie aspecte ale raportului.

„Am prezentat raportul, am tras concluzii, am formulat propunere. Vă las pe dumneavoastră, pe oameni, să analizeze cu temeinicie, cu bună credință, după care voi avea o conferință de presă și vă voi explica.”, a încheiat ministrul.

Actualitate