Și cum în toate cazurile grele, așa cum se întâmplă în toată lumea, instituțiile statului colaborează pentru prinderea infractorilor, este de așteptat ca prin această lege inițiată și adoptată de PSD și ALDE să se golească pușcăriile de infractori cu greutate, iar statul să le plătească despăgubiri de milioane de euro.

Legea a fost votată de PSD și ALDE ca o măsură disperată de a-i salva de la închisoare pe Liviu Dragnea, condamnat deja la 3,6 ani de pușcărie, și Călin Popescu Tăriceanu, cercetat în mai multe dosare penale. Fiindcă nu puteau da o lege doar pentru cei doi, PSD și ALDE preferă să scoată din închisoare chiar și criminali periculoși și pedofili, doar să nu ajungă Dragnea și Tăriceanu după gratii.

Printre cei care vor scăpa de pușcărie sau anchetă se numără: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Elena Udrea, Alina Bica, Dorin Cocoș, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și mulți alții.

Camera Deputatilor a adoptat, astăzi, 14 noiembrie, proiectul de lege privind declasificarea unor documente, care ii poate scapa de dosare si condamnari pe Dragnea si Tariceanu.
Propunerea legislativa prevede declasificarea unor documente vizeaza Hotararea CSAT nr. 17/2005 privind combaterea coruptiei, fraudei si spalarii banilor, precum si toate documentele care contin informatii clasificate in baza acesteia. In baza acestei legi, Dragnea si Tariceanu scapa de dosare si sunt despagubiti

Initiatorii proiectului de lege sunt presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si deputatul PSD, Mircea Gheorghe Draghici.

Initiativa legislativa prevede desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si parchete, inclusiv DNA, astfel incat, apoi, persoanele care se considera prejudiciate sa poata cere revizuire de sentinte, anulare de probe si despagubiri.

Proiectul stipuleaza ca persoanele care se considera vatamate intr-un drept ori intr-un interes legitim de efectele produse de documentele prevazute la art. 1 au posibilitatea, in termen de trei ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, sa se adreseze instantelor competente pentru constatarea incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale si repararea prejudiciului suferit.

 

(Visited 5.924 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.