Polițiștii locali din Constanța au intervenit în cursul zilei de joi, 26 iulie, în urma unei sesizări prin care era reclamat faptul că un grup de turiști consumă bere pe spațiul de plajă destinat persoanelor cu dizabilități.

După ce a a fost efectuată procedura identificării persoanelor în cauză, acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 300 lei, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991“, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța, Valentina Chiriță.

Nu mi-am imaginat că buștenii aduși de mine și masa de olărit de pe Plaja Terapeutică vor reprezenta o zonă prielnică pentru consumul de bere pentru turiștii veniți pe litoral. Nu pot înțelege. În stânga și dreapta sunt hectare de plaje și de beach bar-uri unde se poate consuma alcool fără probleme. De ce să alegi să bei bere aici?“, a scris pe contul său de Facebook Adrian Gemănaru, inițiatorul Plajei Terapeutice.

La mijlocul lunii iulie, Adrian Gemănaru a făcut publice pe Facbeook imagini filmate cu mai mulţi tineri care consumau alcool pe plaja pentru persoanele cu dizabilităţi din Mamaia. Când le-a atras atenţia că acest lucru este interzis şi că sectorul de plajă are o altă destinaţie, ei au motivat că medicul le-a prescris terapia cu bere.

De asemenea, alte persoane au fost surprinse făcând plajă pe pontonul plutitor destinat copiilor.

 

(Visited 567 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.