Totuși, polițiștii nu renunță așa ușor, cerând instanței un mandat european de arestare pe numele inculpatei, aplicabil în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și o cerere de urmărire internațională.

După ce mandatul va fi aprobat de instanță, dacă Udrea va fi găsită într-o țară membră a UE, va fi predată autorităților române. De asemenea, în baza cererii de urmărire internațională, și alte state, fie ele memebre UE sau nu,  pot preda autorităților române fostul ministru.

Totodată, fostul ministru ar putea fi adus în țară în baza Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei din 2003, care prevede extrădarea cazurilor de corupție, întrucât, printre statele semnatare se află și Costa Rica.

Procedura de extrădare va cădea pe umerii Ministrului Justiției, care trebuie să trimită toate documentele necesare în Costa Rica.

Acest lucru, însă, ar putea dura o vreme, pentru că procedura de obținere a statutului de refugiat pentru Elena Udrea este în desfășurare, iar pe parcursul ei nu poate fi extrădată.

 

(Visited 242 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.