Spre comparaţie, un asistent medical în România câştigă circa 400 de euro net pe lună, potrivit datelor ZF.

„La salariile pe care le oferă angajatorii străini se adaugă de regulă beneficii precum cazare, transport, asigurare medicală şi masă. Acestea se oferă în funcţie de ofertă, la unele se oferă un beneficiu, la altele toate”, a spus Raluca Ştefănescu, manager de comunicare al Tjobs.

O analiză a 50.000 de locuri de muncă, efectuată de site-ul specializat CV-Library, a identificat mai multe posturi remunerate cu salarii anuale peste medie.

Site-ul specializat în locuri de muncă a analizat de asemenea peste o jumătate de milion de oferte de angajare disponibile în Marea Britanie şi a estimat venitul mediu anual oferit în cazul unora dintre cele mai căutate meserii, de la cea de pilot (78.800 de lire), de medic (65.600 de lire), sau de dentist (63.600 de lire), la cea de asistent medical (25.500 de lire), agent imobiliar (24.200 de lire) şi de şofer de autobuz (22.100 de lire).

Potrivit companiilor de plasare a forței de muncă în străinătate, Germania, Marea Britania, Franța și chiar Elveția caută în permanență personal calificat în domeniul medical, mai ales asistenți medicali. În Germania, un asistent medical fără experiență pleacă de la un salariu minim de 1.800 euro și poate ajunge până la 3.000 de euro. Cel mai bine plătiți asistenți medicali sunt în Elveția, unde, în funcție de experiență și specializare, salariul poate ajunge și la 6.000 de euro.

(Visited 5.892 times, 4 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.