Actualitate Eveniment

Un bărbat, care sunase la 112 din cauza unui scandal în familie, împușcat din greșeală de polițiștii

Un bărbat de 54 de ani, foarte agresiv și înarmat cu un cuțit, a fost împușcat de polițiști în urma unei intervenții. Un glonț a ricoșat și l-a rănit și pe fiul acestuia, care inițial sunase la 112.

Scris de 
 pe data 
20 decembrie, 2021

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judean (IPJ) Suceava, la data de 19 decembrie 2021, în jurul orei 21.15 un bărbat de 29 de ani din comuna Preutești a sesizat prin SNUAU 112 faptul că tatăl său, în vârstă de 54 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, se manifestă agresiv la adresa sa și a soției sale.

„Patrula de poliție s-a deplasat operativ la adresa indicată, polițiștii fiind întâmpinați ostentativ de către barbatul de 54 de ani cu un cuţit în mână. I s-a solicitat bărbatului să arunce cuțitul însă acesta nu s-a conformat și s-a îndreptat amenințător spre polițiști.

A fost executata somația legală și un foc de avertisment în plan vertical, după care, întrucât agresorul se îndreapta către poliţişti s-au executat focuri de armă asupra sa, fiind rănit în zona unui membru inferior”, a precizat sursa citată.

În dinamica acțiunii, un proiectil a ricoșat și în direcţia bărbatului de 29 de ani, atingându-l superficial în zona omoplatului. Au fost solicitate echipaje medicale pentru evaluarea celor doi, fără ca aceştia să prezinte leziuni care să le pună viaţa în pericol.

În urma intervenției, agresorul a fost imobilizat şi dezarmat de cuțit. „Activităţile sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz atat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie cât şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

De asemenea, sub coordonarea unităţii de parchet se efectuează şi cercetări din oficiu si sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi asigurării cadrului procedural legal al utilizarii armamentului din dotare”, a mai precizat IPJ Suceava.

Actualitate