”Exploatat prin muncă și învățat să bea, acesta cutreiera cu oile dealurile Coroieștiului, prin frig, flămând și murdar”, transmite publicația Vremea Nouă. Potrivit acesteia, politiștii din județul Bacău au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, că un minor de 13 ani, din comuna Motoșeni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispărut de acasă.

Cazul a fost sesizat chiar de bunică, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Îi dădea să bea alcool, ”să-i înfierbânte sângele” Politiștii, care au intuit că ceva nu este în regulă, au audiat-o pe femeie și au reușit să afle că minorul era „dispărut” de peste o lună de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiești, județul Vaslui, pentru a munci.

Bunica a primit în schimbul nepotului ei o capră și câțiva lei. Ulterior, ea a cerut mai mulți bani, dar, pentru că ciobanul a refuzat să-i dea, femeia l-a șantajat că îl va denunța că a furat copilul.

Polițiștii l-au găsit pe băiat murdar și beat și l-au dus la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui.

Ciobanul care îl exploata a spus că îi dădea copilului să bea țuică, ”să-i înfierbânte sângele” și să nu moară de frig.

Polițiștii de la IPJ Bacău, împreună cu cei de la Secția 3 de Poliție Rurală Bârlad, desfășoară cercetări într-un dosar penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului.

 

(Visited 570 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.