Viorica Dăncilă a efectuat vizite electorale în judeţe din Ardeal şi Banat. În dimineaţa zilei de vineri, 10 mai, premierul român a ajuns, alături de mai mulţi oficiali guvernamentali, în localitatea arădeană Lipova.

Delegaţia a fost întâmpinată de un grup format din câţiva zeci de protestatari, care au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”, „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie!” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

Printre cei care au aşteptată pe Dăncilă în faţa Primăriei Lipova s-a aflat şi un grup de 30 de elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu“.

Inspectorul general şcolar din Arad, Anca Stoenescu, spune că a cerut conducerii şcolii explicaţii cu privire la prezenţa elevilor acolo. Stoenescu este fost consilier local din partea PSD şi a fost numită în conducerea IŞJ Arad în 2017.

Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune care nu avea legătură programul şcolar”, a declarat Stoenescu, citată de aradon.ro.

Şefa IŞJ Arad a mai spus că o anchetă internă a început la nivelul unităţii şcolare şi că va lua măsuri dacă se va dovedi că un profesor a fost implicat în coordonarea protestelor.

Cei 30 de adolescenţi au primit absenţe nemotivate, dar surse din cadrul liceului spun că, cel mai probabil, nu vor exista sancţiuni suplimentare deoarece regulamentul intern nu interzice participarea elevilor la acţiuni de protest.

 

(Visited 122 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.