Preotul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, din Casigno, în regiunea Lombardiei, cea mai afectată din Italia, a murit pe 15 martie într-un spital local după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Deşi primise un aparat de ventilaţie care-l ţinea în viaţă, aprovizionat de enoriaşi, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr.

Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi un consult la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

„Este un „Martir al carităţii ”, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi!”, a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara.

Berardelli se numără printre cel puţin 60 de preoţi din Italia care au murit din cauza coronavirusului.

În timpul unei Liturghii de la începutul lunii martie, Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a îndemnat preoţii italieni să „aibă curaj să meargă la bolnavi”. „Ne rugăm lui Dumnezeu pentru preoţii noştri, astfel încât aceştia să aibă curaj să iasă la bolnavi, aducând puterea Cuvântului lui Dumnezeu şi a Euharistiei”, a spus el.

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.