Actualitate

Un preot primește pomelnice pe Facebook, pentru persoanele afectate de coronavirus

Un preot din Iași își invită prietenii virtuali să lase pomelnice prin intermediul rețelei Facebook. În doar câteva ore, sute de persoane i-au transmis numele apropiaților pentru ca acestea să fie pomenite la slujbă.

Scris de 
 pe data 
27 februarie, 2020

Preotul misionar de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, Dan Damaschin spune că a aflat de la credincioşi, de la mamele din maternitate, dar şi din presă şi de pe reţelele sociale de suferinţa provocată de epidemia de coronavirus.

Se impune să fim alături de fraţii şi surorile noastre afectaţi de aceste evenimente”, spune preotul.

Fie că vorbim de suferinţa bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenţie fireşti recomandate de instituţiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de… numai Dumnezeu ştie cine, un lucru este clar.

Oamenii noştri dragi, de aproape sau de departe, suferă. În această situaţie, vă îndemnăm şi noi să înteţim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniştea şi ajutorul celor încercaţi, prin pravila zilnică prin milostenia firească şi mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Preotul misionar spune că, la Biserica Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, se va săvârşi zilnic, începând cu ora 7.00, Slujba Sfintei Liturghii şi Taina Sfântului Maslu.

Toţi cei ce doresc să fie purtaţi în rugăciunile noastre, afectaţi de evenimentele mai sus menţionate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toţii cu Mila şi Harul Bunului Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, linişte sufletească şi pace la toată lumea!”, a scris Damaschin, pe Facebook.

Aproape 500 de comentarii s-au adunat pe profilul său, până la redactarea acestei ştiri. În cele mai multe, credincioşii au scris numele celor dragi, pe care Dan Damaschin să le pomenească.

Dan Damaschin derulează mai multe campanii umanitare dedicate copiilor săraci, de la cazarea celor care trebuie să meargă la şcoală, până la oferirea de alimente sau alte bunuri celor sărăci.

Două dintre cele mai mediatizate campanii ale preotului au fost de împărţire de pachete de Crăciun pentru mii de copii necăjiţi din Iaşi, dar şi o excursie la mare pentru sute de copii care nu au fost niciodată într-o vacanţă.

 

Actualitate