Eveniment

Un român a fost numit „Personalitatea europeană a anului” în cadrul European Leadership

Florin Bădiță, fondatorul „Corupția ucide”, a primit titlul de „Personalitatea europeană a anului” în cadrul European Leadership, înființat de Euronews în parteneriat cu European Business Summit şi Qualifio, cu scopul de a recompensa personalităţi de succes în business, politică şi inovare.

Scris de 
 pe data 
24 mai, 2018

Alături de tânărul din Cluj, pentru categoria „Personalitatea europeană a anului” au mai fost propuși actrița Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor şi politiciana Barbara Nowacka.

Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane.

Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă.

În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy, așa a fost descris tânărul din Cluj pe site-ul euronews.ro, unde până la 31 martie, doritorii au putut vota personalitățile propuse la diferite categorii.

În urma câștigării titlului, pe pagina de Facebook Corupția ucide a fost postat un mesaj de mulțumire pentru membrii comunității:

Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activități civice (ONG-uri, grupuri civice sau voluntari) și a membrilor comunității „Corupția ucide”. Suntem mândri de voi! 

Felicitări tuturor celor care pun umărul pentru a aduce o schimbare benefică României. Doar dacă vom colabora între noi și ne vom ajuta unul pe celălalt vom reuși să combatem corupția”, se mai arată în mesajul comunității Corupția ucide.

Premiile celorlalte categorii au fost câștigate de președintele francez Emmanuel Macron (Liderul european al anului), Edyta Kocyk (CEO al anului), Boyan Slat (Antreprenorul european al anului) și Krisztian Imre (Inovatorul european al anului).

 

Actualitate