În film, personajul principal, profesoara interpretată de actrița Medeea Marinescu, este ținta agresiunilor unei mame cu influență și a fiicei acesteia, o elevă impertinentă. Mesajul central al videoclipului este că angajații din învățământ au nevoie de o protecție mai bună în fața agresivității părinților.

Reacțiile față de film nu au întârziat să apară. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învațămant Preuniversitar critică producția respectivă, într-o postare pe Facebook.

Din păcate, acest film demolează cam tot ce s-a construit în ultima perioadă. Este o palmă dată tuturor părinţilor care-şi trimit copiii la şcoală şi care sunt învăţaţi să-şi respecte colegii şi profesorii şi, de asemenea, nouă, celor de la FNAP, care suntem parteneri, cel puţin aşa ne place să credem, cu sindicatele profesorilor.

Filmul şi-ar fi atins scopul real dacă prezenta bullying-ul în ansamblu, nu particularizat”, afirmă Cristache.

scroll mai jos pentru a viziona clipul

Jurnalista Florinela Iosip, specializată în domeniul Educației, observă, la rândul său, că scurt-metrajul are probleme:

Haideți să nu fim ipocriți și să vedem dacă nu cumva agresivitatea manifestată de elevi este influențată inclusiv de unii dintre profesori. 14,4% din profesori consideră că bătaia femeii este uneori justificată, iar 31,6% cred același lucru despre bătaia copiilor, potrivit unei cercetări publicată anul trecut. Mai mult, un studiu Salvați Copiii făcut în urmă cu câțiva ani arată că 7% din elevi sunt bătuți de profesori.

În februarie am scris despre o profesoară din Capitală care își jignește constant elevele (dovedit cu înregistrare audio și mărturii de la mai mulți elevi, chiar și de la director). Ea, ca alți profesori agresivi, rămân bine-merci în sistem.

După ce articolul a fost publicat, nu profesoara a fost cea care a resimțit teama și sancțiunile, ci elevii. Ei au fost amenințați că vor primi 1 la purtare pentru că au îndrăznit să reclame un comportament abuziv”, afirmă jurnalista.

 

(Visited 709 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.