După Maria Grapini, un alt talent scriitoricesc este descoperit de Uniunea Scriitorilor din România! Maximilian Ștuț (33 de ani) a primit titlul de Poetul Anului, după ce a fost descoperit pe o plajă din Mamaia în timp ce vindea porumb fiert.

Daca-ai mațu’ fără chef / Îți dau porumb dă mastăr șef / Eu vă dau porumb în rate / Ca să vă bronzați pe spate“, au fost versurile care l-au cucerit imediat pe Ilarion Hurpansat, membru de seamă al Uniunii, aflat în concediu pe litoral. El este și cel care a prezentat imediat operele lui Ștuț pentru a fi nominalizate la premiile din acest an.

Este un nebun frumos! Un diamant neșlefuit, dar imposibil de ignorat. Este acea gură de aer proaspăt de care avea nevoie poezia românească contemporană“, spune Hurpansat, care continuă cu o serie de versuri din Ștuț. „Hai, și nu mai stați pe gânduri / Cum stă soacră-mea-ntre scânduri! / Azi sunt supărat că soacră-mea s-a înecat / Că a luat porumbu-n gură ș-a rămas la geamandură! – e genial, dom’le!“.

Inestimabila valoare a lui Maximilian Ștuț a fost imediat apreciată și de ceilalți membri din conducerea Uniunii Scriitorilor. „Așa ceva se naște odată!“, au exclamat aceștia, care s-au grăbit imediat să-i ofere premiul.

Nici nu știu ce să fac cu el (n.r. – premiul), mânca-ți-aș papionu’ tău!, a declarat poetul. „Am încercat să-l vând la niște băeți de p-aicea, dar a zis că fac mișto de ei…. Ardee porumbu’ fierbinte! Pentru fete părăsite / Zece boabe gratuite! / Zi-mi dacă ești virgină / Să ți-l dau cu vitamină! / Ridică picioru’ sus / Ca să-ți dau la preț redus… Ardee porumbu’!“, a continuat Maximilian Ștuț, de la care am cumpărat și noi doi știuleți.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 550 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.