În acest moment nu este clar ce îi determină pe copii să își piardă capacitatea de a își mai mișca fața, gâtul, spatele, brațele sau picioarele, dar s-a observat că aceste simptome au tendința să apară la o săptămână după ce copiii fac febră sau boli respiratorii.
Boala nu a provocat decese în acest an, dar a fost legată de un deces anul trecut și este posibil să mai fi provocat și altele, anterior.

De asemenea, centrele unde au fost îngrijiți acești copii spun ca paralizia în cazul lor este de durată și, uneori, au nevoie să fie conectați la aparate pentru a putea respira.

Boala amintește de poliomelită, care provoacă de asemenea paralizie și a afectat, în Statele Unite, zeci de mii de copii anual înainte ca vaccinul anti-poliomelită să devină disponibil în anii ’50 ai secolului trecut.

În actualele cazuri de îmbolnăviri însă, specialiștii au exclus poliomelita, spunând că nu au găsit nicio dovadă a acestui virus.

Afecțiunea a fost denumită mielita acută flaccida sau AFM, iar specialiștii suspectează că este provocată de un virus denumit EV-D68. Un virus care provoacă boala „rămâne principala ipoteză”, a declarat un membru al grupului de lucru format din specialiști care studiază această boală.

(Visited 2.170 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.