Actualitate

UNTRR: Șoferii firmelor românești de transport nu mai au voie să tranziteze Austria și Germania. „Sunt opriți la vamă, nu îi lasă nici măcar să-și schimbe colegii”

Șoferii firmelor românești de transport nu mai au voie să tranziteze Germania și Austria, anunță Uniunea Transportatorilor Rutieri din România, citată de Mediafax.

Scris de 
 pe data 
24 aprilie, 2020

Potrivit UNTRR, șoferii firmelor româneşti de transport sunt opriţi la vamă de către reprezentanţi ai autorităţilor germane şi austriece. Mai mult, autorităţile germane nu îi lasă însă pe şoferii români, angajaţi ai firmelor româneşti în străinătate, să intre în ţară pentru a-şi înlocui colegii aflaţi la muncă acolo, informează Mediafax.

”Firmele româneşti sunt blocate, nu au voie să facă transport decât până la aeroport şi străinii pot intra în România să ia pasageri”, a declarat Radu Dinescu – secretar general al Uniunii Transportatorilor Rutieri din România.

Între timp, 20 de autocare din Slovenia au mers la Sibiu pentru a transporta persoane la muncă agricolă în străinătate.

”E vorba de autocarele firmei Nomago, autocar de transport internaţional de persoane, din Slovenia, firma aceasta, care a venit şi la ora 4.00 (a.m.) a început îmbarcarea pasagerilor.

Şi uite aşa s-a desfăşurat o a doua acţiune de tip „şparanghelul” în România, în condiţiile în care transportul rutier naţional, adică autohton de pasageri care efectua până la intrarea în criză transport internaţional se uită pe geam la vecinii noştri sloveni care vin nestigheriţi”, a declarat Augustin Hagiu – Preşedintele Federaţiei operatorilor români de transport (FORT) pentru Mediafax.

Pentru şoferii români, soluţia ar fi ca autorităţile să negocieze acorduri de tranzitare cu alte state. Până atunci, România pierde 70% dintre încasările din transport, adică peste 3 miliarde de euro.

Actualitate