Actualitate

Vasile Dîncu anunță că România va cumpăra submarine și elicoptere franceze

Sursa foto: hepta.ro

Luna trecută, în cadrul vizitei oficiale a lui Emmanuel Macron în țara noastră, România și Franța au semnat o scrisoare de intenție pentru înzestrarea forțelor militare române cu echipamente de ultimă generație.

Scris de 
 pe data 
19 iulie, 2022

România accelerează procesul de achiziție de submarine și elicoptere franceze. Conform ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, această „înzestrare“ a Armatei Române va însemna și achiziționarea de submarine franceze din clasa Scorpene și elicoptere militare produse de companiile franceze.

Oficialul Guvernului de la București spune că, în acest sens, a fost deja semnată o scrisoare de intenție cu omologul său francez. Mai mult, Dîncu dezvăluie că procesul privind aducerea noilor echipamente militare din Hexagon spre țara noastră a fost demarat deja în Parlament.

”Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect.

Am învăţat lecţiile referitor la ce se întâmplă acum în Ucraina şi de aceea vrem să vedem în perioada următoare dacă programarea iniţială din proiectul Armata 2040 privind înzestrarea, proiect ce a trecut în urmă cu doi ani de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, mai corespunde cerinţelor actuale sau nu”, a spus ministrul, citat de publicația Actualno.com

De asemenea, șeful MApN a mai subliniat că în această perioadă lucrează la un proiect de lege care să prevadă termene mai scurte pentru procedurile de achiziţii publice pentru apărare. În această primăvară, același Vasile Dîncu spunea că marina militară trebuie să-și întărească prezența în Marea Neagră, ca urmare a situației din regiune.

Actualitate