De fapt, aceasta este miza: cine pune mânuța pe economiile românilor din pensiile private.

În ședința de joi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că până la sfârşitul anului vrea ca noul cadru legislativ privind Pilonul II de pensii să fie adoptat, ea afirmând că „nicio persoană nu va avea pensia diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii”.

„Pentru că în ultima perioadă au apărut o serie de speculaţii în spaţiul public, vreau să fac câteva precizări legate de Pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii reprezintă una din priorităţile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la pilonul II de pensii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Bineînțeles, același lucru l-a promis și ministrul Lia Olguța Vasilescu când a demarat revoluția fiscală: salariile nu vor scădea! Așa a și fost, doar că jumătate din bugetari și vreo 3-4 milioane de angajați din privat s-au trezit cu un salariu net mult mai mic, deși brutul le crescuse. Mergând după același principiu, probabil că nici pensiile private reformate ale premierului Dăncilă nu vor scădea, doar că ele nu vor mai exista.

(Visited 138 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.