Cele 202 persoane vor fi transportate spre localitățile de domiciliu cu autocare puse la dispoziție de Ministerul de Interne.

Astăzi, vin către dumneavoastră cu două vești îmbucurătoare: în primul rând, 202 persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat spre casă, în județele de domiciliu. Este vorba despre românii repatriați din Italia, sosiți pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța pe data de 21 martie.

Acești oameni se vor întoarce acasă cu ajutorul autocarelor puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne.

Trebuie să menționez faptul că românii care au stat în carantină în Mamaia provin din toate zonele țării. Spre exemplu, avem 12 persoane din Bacău, 12 persoane din Mehedinți sau 13 persoane din Prahova.”, spune prefectul George Niculescu.

În ceea ce privește persoanele vindecate, acestea provin tot din rândul cetățenilor repatriați și cazați în centre din Constanța, diagnosticați apoi cu coronavirus.

În al doilea rând, vă anunț cu bucurie că 13 persoane, internate până astăzi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, au fost declarate vindecate! Este vorba despre pacienți care au provenit din centrele de carantinare și care au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Aceștia s-au recuperat rapid, grație schemelor de tratament aplicate de medicii constănțeni. Acum, cele 13 persoane vor fi transportate în județele de domiciliu cu ajutorul ambulanțelor private, iar în următoarele 14 zile vor sta în autoizolare, pentru a elimina orice risc în viitorul apropiat”. a mai declarat prefectul Constanței.

 

(Visited 5.007 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.