Administraţie

Vești bune pentru localitățile de lângă Constanța. Primarul Chițac a reluat proiectul transportului în comun spre Năvodari, Ovidiu, Cumpăna

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat astăzi, 31 ianuarie 2023, proiectul, urmând ca în perioada următoare și consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Agigea și Mihail Kogălniceanu să aprobe din nou întreaga documentație.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2023

În anul 2020, primarul Constanței de la acea vreme, împreună cu primarii din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Agigea și Mihail Kogălniceanu conveneau să se asocieze și să înființeze un serviciu de transport de persoane între aceste localități cu flota CTBus. Toate localitățile menționate au adoptat în acest sens un proiect de hotărâre privind constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanța”,  instituția care ar fi trebuit să reglementeze modul de desfășurare al transportului.

Alegerile locale din 2020 au adus însă un alt primar la Constanța, în persoana lui Vergil Chițac, primar care a decis anularea vechii proceduri și reluarea ei de la zero, cu un nou studiu de oportunitate.

Astăzi, după 3 ani de zile, proiectul înființării unui transport public în comun în zona metropolitană a fost deblocat de primarul Chițac, care a supus aprobării Consiliului Local Municipal Constanța proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Constanţa în calitate de membru fondator, în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”. Practic, lucrurile au fost urnite, spre bucuria primarilor din localitățile limitrofe Constanței.

Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat astăzi, 31 ianuarie 2023, proiectul, urmând ca în perioada următoare și consiliile locale din Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Agigea și Mihail Kogălniceanu să aprobe din nou întreaga documentație.

De asemenea, a fost împuternicit primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, să reprezinte municipiul Constanța, în calitate de membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanța”, cu puteri depline pentru semnarea documentelor de constituire a asociației și a altor documente în acest scop.  Totodată, a fost desemnat primarul Vergil Chițac în calitate de reprezentant al municipiului Constanța în Adunarea Generală a Asociației.

Potrivit specialiștilor, prin înființarea ADI Transport Public Constanța și delegarea serviciului de transport către CT Bus se creează condițiile pentru decogestionarea traficului rutier la ore de vârf între municipiul Constanța și localitățile Năvodari, Ovidiu, Cumpăna sau Agigea, cu un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea noxelor. De asemenea, va crește semnificativ gradul de confort și siguranță al pasagerilor având în vedere flota modernă de autobuze de care dispune operatorul constănțean de transport.

Actualitate