Conform proiectului, această măsură se poate aplica în cazul în care șoferul vizionează filme educative despre urmările grave ale neatenției în trafic ori ale unui comportament inadecvat în timpul condusului.

Propunerea legislativă vizează, așadar, modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.95/2002 privind circulația pe drumurile publice și este deja înregistrată la Senat.

Proiectul prevede că „în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranței rutiere se va face în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”.

Ideea nu este singulară, întrucât practica este întâlnită și în alte state, având rezultate îmbucurătoare privind corectarea voluntară a unor acțiuni greșite la volan, se arată în expunerea de motive.

De asemenea, șoferilor cu mai puțin de un an în practica de conducere le-ar putea fi suspendat permisul la 12 puncte de penalizare și nu la 15, așa cum este prevăzut pentru ceilalți conducători auto.

 

(Visited 171 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.