Sănătate

Vești bune! Un medicament important folosit în tratamentul bolnavilor de cancer se află în depozite

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii (MS) care a precizat că peste 10.000 de fiole de Cisplatinum, medicament folosit în oncologie, au fost livrate, săptămâna trecută, în România, în depozitele agreate de producător.

Scris de 
 pe data 
22 iunie, 2018

Potrivit Ministerului Sănătății, unităţile sanitare se pot aproviziona cu respectivul medicament în baza contractelor de achiziţii publice.

Săptămâna trecută, au fost livrate în România 10.250 de fiole de Cisplatinum, în depozitele agreate de producător, de unde unităile sanitare se pot aproviziona în baza contractelor de achiziţii publice. Astăzi mai sunt în depozitele agreate de producător 9.610 doze de Cisplatinum.

Dintre cei trei producători de Cisplatinum înregistrati în CANAMED, în prezent mai livrează în România un singur producător, căruia i s-a solicitat să suplimenteze livrările până la rezolvarea legală a posibilităţii achiziţionarii de Cisplatin de pe piaţa liberă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Conform reprezentanților Ministerului Sănătății, luna aceasta au fost achiziţionate, pe nevoi speciale, 1.350 de doze de Bleumocin şi 32.000 de doze de Folinat de Calciu.

Zilele trecute au fost achiziţionate 32.000 de doze de Folinat de Calciu, reprezentând necesarul pe un an de zile, iar unele spitale s-au aprovizionat deja. Necesarul anual a fost stabilit prin cumulul solicitărilor tuturor unităţilor sanitare cu profil oncologic în contract cu casele de asigurări de sănătate. 

În unităţile sanitare din ţară există în prezent 87.000 de doze de Osetron, sub formă de tablete. De asemenea, exista în cantităţi suficiente produsul Granisetron cu aceeaşi indicaţie terapeutică, atât tablete, cât şi fiole”, se precizează în comunicat.

Ministerul Sănătăţii informează că analizează modificarea legislaţiei, astfel încât să fie asigurată continuitatea în aprovizionarea cu medicamente fără incidente.

 

Actualitate