Administraţie

Viceprimarul Florin Cocargeanu: „Vom reuși digitalizarea unei părți importante din administrația publică“

În cadrul unei conferințe de presă, prima din acest an, susținută de USR Constanța, viceprimarul Florin Cocargeanu a transmis câteva dintre proiectele pe care le are în derulare, a vorbit despre primul an în administrația lui Vergil Chițac, amintind totodată și de faptul că o parte din atribuțiile pe care le avea ințial i-au fost retrase de actualul primar al orașului.

Scris de 
 pe data 
10 ianuarie, 2022

Vreau sa vorbesc despre primul an petrecut în administrația publică locală. Am început acest mandat încrezător, dar s-a dovedit ca totul a fost sub așteptările mele. Am încercat sa ma integrez în această echipă din primărie, însă dorința mea de colaborare nu a avut un răspuns pe măsură“, a spus Florin Cocargeanu, făcând referire la relația profesională pe care o are cu Vergil Chițac și city-managerul, Felicia Ovanesian.

Am primit din partea primarului mai multe atribuții, dar acestea au fost doar pe hârtie. În momentul în care m-am implicat pe anumite aspecte, s-a preferat retragerea acestor atribuții. Probabil ca am deranjat. În prezent, sfera de atributii pe care le am este destul de redusă, dar încerc sa-mi fac treaba cât pot eu de bine.

SPIT Constanța a fost o realizare pe final de an în momentul în care nu a mai fost prelungit contractul de închiriere cu sediul de pe strada Sulmona. Cu o cheltuială mai mică, serviciul își păstrează gradul de claritate oferit. În următoarele două luni va fi recepționată comanda de servere și echipamente informatice pentru administrația locală, lucru care nu s-a mai întâmplat de mulți ani.

Pe lângă această tehnică de calcul, va fi implementată semnatura electronică pentru eficientizarea proceselor din primărie. Urmează sa fie achiziționat un nou site care să fie accesibilizat și pentru persoanele cu dizabilități. Mai este și partea de administrare a unităților de învățământ preuniversitar, unde au fost facute mai multe investiții de reparații și modernizare a câtorva unități.

Alături de colegii mei, vom reuși digitalizarea unei părți importante din administrația publică prin implementarea unui nou program de registratură și management al documentelor, mă voi concetra pe creșterea semnificativă a gradului de securitate în școlile din Constanța, transparența și distribuirea banului public precum și, foarte important, implementarea platformei pentru bugetarea participativă. Voi continua pe aceeași direcție în care, alături de colegii mei, sunt și rămân în continuare în slujba constănțenilor, indiferent de obstacolele care ni se pun“, a transmis Florin Cocargeanu.

Actualitate