Deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și neatacabile? La fel este și voința poporului, domnule Iohannis. Iar poporul a decis și CCR a validat ca Parlamentul României să fie format din 300 de parlamentari? Acea decizie nu este suverană? Bineînțeles că nu, fiindcă este voința a câtorva milioane de proști și nu a lui Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu. Indiferent câtă mizerie au împrăștiat cei doi în jurul lor, glonțul execuției luptei anti-corupției a plecat de la Cotroceni și asta își vor aminti românii, indiferent câte circumstanțe atenuante sau justificări pur legale ați găsi. Însă, mai mult de-atât, românii nu înțeleg de ce ați făcut-o. Ați fost șantajat, ați clacat la amenințările golănești ale lui Dragnea cu ANAF-ul, v-a fost frică de suspendare? Fiindcă în lipsa unei argumentații logice, povestea cu deciziile CCR sunt obligatorii nu stă în picioare. Dacă era așa, trebuia să o faceți de a doua zi de când a fost publicată hotărârea în Monitorul Oficial, nu să așteptați o lună de zile mimând opoziția. Mai ales că, spun experții în Drept, decizia CCR era foarte ambiguă și neclar fundamentată.

Președintele Iohannis a ratat cu brio orice șansă reală de a arăta că România nu este țara lui Dragnea. A pus cu mâna lui 3 premieri PSD într-o parodie de guvernare, contrară intereselor țării, ultima numire fiind de-a dreptul grotească – o analfabetă funcțional. Nu a avut obiecții, nu a ținut la prestanța și imaginea țării, fiind executantul perfect de care aveau nevoie Dragnea și Tăriceanu pentru a-și pune în practică asanarea Justiției și acapararea completă a statului român.

Deziluzia românilor este mare fiindcă România nu mai are bastioane instituționale ale luptei anti-corupție. Strada a rămas ultima redută, dar nu mai e nimeni să o audă. Rămân însă pe caldarâmul Justiției urmele și spaimele sutelor de politicieni prinși de procurori și condamnați de judecători pentru fapte de corupție, doar ca un palmares al unei lupte încheiate prea brusc.

Iată o listă mai detaliată a politicienilor „abuzați” de Laura Codruța Koveși.

 

(Visited 223 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.