Actualitate

Victorie istorică! SIMONA HALEP este CAMPIOANĂ la Wimbledon!

Simona Halep vitorie win

Simona Halep a obţinut cea mai mare victorie din carieră reuşind, după un meci senzaţional, să câştige finala de la Wimbledon după ce a învins-o pe Serena Williams.

Scris de 
 pe data 
13 iulie, 2019

Simona este prima româncă din istorie care a jucat şi a câştigat finala grand slamului londonez.

Ultima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc chiar anul acesta, în optimile de finală ale Australian Open, când Williams s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4. De această dată însă, Simona şi-a luat revanşa şi a ieşit învingătoare cu scorul de 6-2, 6-2, reuşind cel mai bun meci al carierei ei.

Începând de luni, Simona va ocupa locul 4 mondial.

Pentru Simona Halep, câştigarea finalei de la Wimbledon înseamnă cel de-al doilea trofeu foarte important din carieră, după ce în 2018 a câștigat Roland Garros-ul, singurul titlu de mare șlem pe care îl are în palmares. Constanţeanca a jucat a cincea finală de mare șlem din carieră, a treia finală de turneu în 2019 și cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu.

Halep s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, o mai veche adversară, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

La Wimbledon 2019, Simona Halep a avut avantajul de a-l avea lângă ea pe fostul ei antrenor, Darren Cahill. Pe lângă tactica de joc stabilită cu Daniel Dobre, sfaturile australianului au fost, ce mai probabil, nelipsite.

Darren Cahill a fost prezent la mai multe antrenamente ale sportivei noastre și chiar și tatăl acestuia, John Cahill, s-a aflat în tribună la meciul cu Elina Svitolina.

 

Actualitate