Distrugerea a fost realizată cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanțe periculoase.

scroll mai jos pentru video

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, au fost distruse cantități importante de heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A., dar și bunuri care poartă urme de droguri, toate acestea fiind confiscate în dosare penale în perioada 2001 – 2009.

În urma cântăririi, a rezultat cantitatea de 1,8 tone de droguri, care au fost transportate sub pază strictă în localitatea Lumina, acolo unde are punctul de lucru societatea specializată în distrugerea de substanțe periculoase.

Drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 – 2019, în 1.150 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată şi unităţile de parchet. Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri ”drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.

Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii. Aceasta este formată din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte al aceleiaşi unităţi”, a transmis Poliţia Română.

 

(Visited 150 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.