Actualitate

VIDEO/ Bărbatul care a uimit lumea științifică

Iceman există, aceasta este concluzia la care au ajuns medicii și oamenii de știință care l-au examinat pe Wim Hof, un olandez care poate rezista fără probleme la condiții meteorologice extreme, fie ele de frig sau căldură.

Scris de 
 pe data 
4 iunie, 2018

Potrivit interestingengineering.com, citat de Agerpres, Wim „The Iceman” Hof a alergat maratoane întregi, atât în zona polară, cât și în deșert, în pantaloni scurți. În aceeași ținută, olandezul în vârstă de 59 de ani a escaladat Everestul și Kilimanjaro și a alergat 21 de kilometri în deșertul Namibiei, fără a bea un strop de apă.

Performanțele neobișnuite ale lui Hof au atras atenția oamenilor de știință de la Școala de Medicină a Universității din Wayne (SUA), iar o echipă coordonată de Otto Musik l-a examinat mai mult timp.

Potrivit rezultatelor cercetătorilor, Wim Hof își poate declanșa voit o reacție pe care, de obicei, organismul uman o acuză la stres, care îl ajută să reziste în condiții extreme de temperatură.

Metoda „Wim Hof”, cum o numește olandezul, este, de fapt, un mod de-a respira a cărui reacție este declanșarea unui analgezic natural care inhibă capacitatea corpului uman de a simți frig, cald sau durere.

Așa ne-a lăsat natura să facem, să respurăm adânc atunci când suntem stresați”, susține Wim Hof.

 

Actualitate