Actualitate

VIDEO / Cum a ajuns Poliția Română să spele onoarea infractorilor din PSD. Pagina de FB a instituției, asaltată de mii de comentarii: „Domnilor polițiști, cât e sporul de slugă?”

Poliția Română a reușit să se umple și de mai mult penibil în cazul reținerii numerelor de înmatriculare suedeze MUIE PSD. În cadrul unei conferințe de presă, șefii Poliției Române au explicat cum au luat ei această decizie, invocând o Convenție de la Viena de prin anii 1960, neștiind că tocmai documentul invocat de ei a fost amendat și modificat în 2016.

Scris de 
 pe data 
30 iulie, 2018

Pentru că șefii nu au știut să răspundă la întrebările jurnaliștilor, Poliția Română a luat decizia de a tăia și cenzura conferința de presă postată pe propria pagină de Facebook. Normal, nu dădea bine cum ditamai polițiștii se făceau de rahat în direct.

Măsurile pentru sancţionarea şoferului nu au fost luate imediat pentru că au fost aşteptate clarificări de la autorităţile suedeze, susţin reprezentanţii Poliţiei Române, precizând că primul răspuns din Suedia a venit în 20 iulie, la trei zile după intrarea în ţară a şoferului.

„Este foarte adevărat că această situaţie este o premieră pentru ţara noastră şi din acest motiv am solicitat sprijinul partenerilor străini. Este o situaţie inedită pentru noi şi ,pentru o documentare corectă, am solicitat autorităţilor din Suedia lămuriri cu privirea la situaţia juridică a autoturismului şi a cadrului legal apicabil circulaţiei rutiere în afara Suediei. Vă reamintim că este vorba de o verificare a legislaţiei internaţionale de pe teritoriul Suediei. Răspunsul autorităţilor de aplicare a legii a fost comunicat Poliţiei Române, conform căruia numerele personalizate sunt valabile pe teritoriul Suediei şi nu pot fi folosite pe teritoriul altor state decât dacă acestea permit acest lucru”, a declarat directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, Andrei Linţă,.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Rutiere Marian Badea, şoferul cu numere din Suedia a intrat în ţară pe la Vama Nădlac în 17 iulie şi a mai fost oprit în trafic în ultimele două săptămâni în trei judeţe, Hunedoara, Dolj, Olt, şi apoi în Capitală. El a spus că în momentul în care a intrat în ţară, autoturismul îndeplinea toate condiţiile pentru a circula. „Dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor europeni nu poate fi îngrădit şi de aceea până la finalizarea verificărilor nu a fost luată nicio măsură. Convenţia de la Viena precizează foarte clar că numerele de înmatriculare trebuie să fie formate fie din cifre, fie din cifre şi litere. România nu permite folosirea altor numere”, a afirmat Marian Badea.

Ce nu știa domnul Marian Badea și s-a umplut de penibil în conferință a fost faptul că invocata Convenție de la Viena a fost amendată în 2016, fiind introdus un nou punct ce prevede posibilitatea ca numerele de înmatriculare să fie formate doar din litere.

Imediat după postarea conferinței, pagina de Facebook a Poliției Române a fost luată cu asalt de peste 70.000 de români. Mii de comentarii au fost postate, polițiștii fiind acuzați că și-au dat propria onoare pentru a executa ordinele PSD.

Iată câteva comentarii din cele 3.000 postate doar în decurs de 3 ore pe pagina de Facebook a Poliției:

„Gata, nevertebraților (în sensul că nu aveți coloană vertebrală)?!? V-a fost frică să mai lăsați live-ul și cu întrebările. Știați că nu aveați cum să răspundeți corect, nu-i așa? Vă simțeați cu musca pă căciulă? NERUȘINAȚILOR!!!”

„JALNICI ! mai rau ca pe vremea lui CEASCA ! RUSINE !”

„Nu mai hartuiti acei putini oameni care inca mai au puterea sa protesteze, sa dea glas nemultumirilor pe care le au, sau sa stranga semnaturi pentru o cauza pe care o considera justa. Abuzurile militiei aservite puterii trebuie sa inceteze!”

„Cum nu are drept de circulatie in Romania, mai specialistilor? Ati dat-o de gard rau de tot, specialistilor. I-ati facut dosar penal la om pentru ca avea numar doar din litere? Cine nu respecta Conventia de la Viena, cetateanul sau statul Suedia?”

„Ni se sparg casele si nu sunteti in stare sa prindeti un hot, avem vecini colorati, interlopi care se drogheaza si fac scandal noaptea prin cartiere, iar voi va ocupati de toate kkturile impuse politic, incompetentilor”

„Ma intreb daca pe o placuta de inmatriculare ar incapea muiepolitiaromana”

„De ce nu lati întors la vama slugilor?”

„Politia Romana, v-ati facut de tot rasul. Conferinta asta de presa v-a aratat adevarata “valoare”. Asta se intampla cand sunteti pupincuristi si nu aveti onoare si coloana vertebrala. Onoare – ar trebui sa fie obligatorie pentru oricine poarta o uniforma!!”

„Domni polițiști, nu vă supăraț, cît ie sporu dă slugă, depăseste sporu de rușine de la gunoieri?”

Actualitate