Actualitate

VIDEO. Explozie la Petromidia în Năvodari. Trei persoane rănite

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE. O explozie a avut loc în zona rafinăriei Petromidia din Năvodari.

Scris de 
 pe data 
2 iulie, 2021

Potrivit ISU Constanța, e vorba despre o explozie la o instalație din cadrul rafinăriei.

UPDATE. ISU Dobrogea a transmis că trei persoane au fost rănite în urma exploziei, două dintre ele au arsuri, iar una are traumatism.

Unul dintre răniți are arsuri pe 45% din corp a fost dus, în primă fază, la Spitalul Județean Constanța. Celelalte două victime au fost preluate de un echipaj SMURD și de personalul medical propriu al unității.

La locul deflagrației au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD  1 unitate de terapie intensivă mobilă și 5 ambulanțe SAJ.

Potrivit primelor informații, în urma exploziei a fost înregistrată o victimă cu arsuri de căi aeriene și pe circa 45% din suprafața corpului.

Pompierii acționează cu suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că norul de fum nu se îndreptă către țărm, ci spre mare.

“Din păcate, după primele informatii există și victime. ISU a preluat controlul pe această problemă. Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele valori făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre țarm, ci spre mare. Avem la fața locului laborator mobil”, a declarat ministrul.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că în zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Până la acest moment se cunoaște cauza exploziei.

„În secția respectivă nu avem informații că ar fi probleme de altă natură sau că ar exista vreun pericol potențial pentru populația din Năvodari sau pentru turiștii de pe litoral. O persoană a fost preluată și a fost intubată. În zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Încă nu se știe cauza exploziei”, a declarat prefectul, citat de Știrile PRO TV.

Actualitate