Eveniment

VIDEO. Imagini cu polițistul care plânge după ce i-a ajutat pe românii de la Munchen să voteze

Poliția germană a găsit o soluție inedită pentru a-i ajuta să ajungă la urne, iar astăzi au apărut noi imagini cu polțistul german, originar din Brașov, care a comunicat toată ziua cu oamenii de la coadă, în limba română. Noua înregistrare video îl arată pe acesta izbucnind în plâns la finalul unei zile grele.

Scris de 
 pe data 
29 mai, 2019

Unul dintre momentele cele mai emoționante de la alegerile europene când românii din diaspora au stat la cozi imense pentru a vota s-a consumat în orașul german Munchen.

Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși poliția a stabilit să lase oamenii să voteze. Cei care au stat toata ziua în soare, făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliției germane care au încercat, cât au putut să ne ajute”, a scris pe Facebook Marius Șortan.

Polițistul începe să plângă, în vreme ce mulțimea scandează ”Poliția! Poliția!” și aplaudă.

Poliția din München a venit în ajutorul numeroșilor români care încă așteptau la ora 21.00, ora închiderii urnelor, în fața Consulatul României, pentru a își exercita votul.

Același lucru a relatat pe pagina sa de Facebook și ziaristul Vlad Ursulean de la Casa Jurnalistului, aflat la secția de votare de la Consulatul General din München:

Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții.

Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română. „Noi vrem ca mai mulți oameni să voteze”, a spus el.

 

Actualitate