Primului pacient i-au transmis o amenințare clară: îi taie mâna. „Băă, cu tine vorbesc! Ridică c..u sus! Ia mâna de aici! Ia mâna, mă, n-auzi! Dacă ți-o mai scoți, să dea dracu dacă nu ți-o tai (n.r. – mâna)!”.

Alt pacient a fost luat la rost pentru că ar fi făcut pe el. „Te-ai p…t pe tine? Nu te-ai p…t? Pune mâna să vezi! Pune mâna pe blugi. Păi, de ce e mă uzi, m-am p…t eu?”. La un moment dat se aude cum una dintre infirmiere a spus că i-ar omorî pe toți.

Spitalul Universitar de Urgență București a avut o primă reacție în acest caz: se delimitează în mod clar de atitudinea celor trei infirmiere.

Conducerea spitalului a precizat ca „nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală și se străduiește să răspundă prin metode pașnice la toate încercările de provocare din partea pacienților și aparținătorilor acestora”.

Ministrul Sorina Pintea a cerut concedierea infirmierelor

Ca urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la atitudinea unor angajate ale Spitalului Universitar de Urgență București, Unitatea de Primiri- Urgențe, facem următoarele precizări:

Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgență București promovează o relație corectă, umană cu pacienții, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală și se străduiește să răspundă prin metode pașnice la toate încercările de provocare din partea pacienților și aparținătorilor acestora”, a transmis unitatea medicală.

Comisia de disciplină a spitalului se va întruni și va analiza cazul, iar sancțiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor.

Comisia de disicplină se va întruni mâine dimineață (vineri – n.red.) și va stabili sanctiunile. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie aplicată cea mai drastică sancțiune și anume desfacerea contractului de muncă. Este clar că aceste persoane nu au ce căuta într-un spital”, a afirmat Sorina Pintea, ministrul sănătății.

(Visited 489 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.